Районен съд  - Варна призна за виновен 21-годишен  младеж затова,

...
Районен съд  - Варна призна за виновен 21-годишен  младеж затова,
Коментари Харесай

Осъдиха младеж за документна измама

 Районен съд  - Варна призна за отговорен 21-годишен  младеж по тази причина, че през интервала от 19 декември 2018г. до 2 май 2019г. в град Белослав, посредством потребление на неистинен документи - пълномощни, получил без правно съображение непознато движимо имущество - козметични артикули, благосъстоятелност на известна козметична компания, с желание да ги присвои, оповестиха от пресслужбата на Районен съд Варна. Деянието е осъществено при изискванията на продължавано закононарушение.

От лятото на 2018 година подсъдимият станал дистрибутор на известно комерсиално сдружение за търговия с козметика, като работата му се изразявала в събиране на поръчки от клиенти и изпращане на поръчките за артикули до сдружението посредством неговия регистриран профил в интернет. Работело се на правилото направените поръчки и издадените фактури да се заплащат в избран период след приемането на пратките по пощата. Първоначално младежът съумял да разпродаде артикули и платил фактури по няколко поръчки, само че след това спрял да заплаща декларираната стока и профилът му бил служебно закрит.  Впоследствие схванал, че може да получава % при поръчка на артикули от компанията, в случай че предложи най-малко 5 нови лица, които желаят да станат дистрибутори.  Той записал няколко индивида като дистрибутори и почнал да прави съобщи от тяхно име по интернет, без тяхно познание. Получавал поръчките от пощенския клон в Белослав с неистинен бланкови пълномощни, попълнени със съответните данни на записаните от него общо 7 дистрибутори, като се подписвал като " упълномощител “. Така по лъжовен метод през горепосочения интервал, подсъдимият получил без правно съображение козметични артикули на общата стойност за близо 1500 лв..

 21-годишният юноша е с чисто правосъдно минало. За осъществената документна машинация – закононарушение по член 212, ал.1 от Наказателен кодекс, Варненският областен съд му наложи наказание  от  1 година и 4 месеца  отнемане от независимост. Изтърпяването на наказването се отсрочва с изпитателен период от 3 години. В тежест на подсъдимия са  направените по делото разходи.

Присъдата предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период от през днешния ден пред ВОС.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР